voor 16:30 besteld? = zelfde werkdag verzonden! + gratis bezorging vanaf 75,-* + bezorging in heel Europa + voor thuisklussers & ondernemers

Close
(0) items
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Kies je categorie..
  Filters
  Instellingen
  Zoek
  RSS

  Blog

  Wat is het verschil tussen scharnieren en paumelles?
  4 Wat is het verschil tussen scharnieren en paumelles?

  Paumelle scharnieren en 'traditionele' scharnieren zijn wel degelijk anders. Wat er dan precies anders is en wat de voor- en nadelen zijn van beide soorten scharnieren lees je in dit blog!

   

  Luxesierbeslag.nl wordt exclusieve online verdeler van Olivari deurkrukken
  0 Luxesierbeslag.nl wordt exclusieve online verdeler van Olivari deurkrukken

  Olivari fabriceert al ruim 100 jaar lang deurkrukken in het Italiaanse Borgomanero. Gecertificeerde processen en materialen garanderen de meest exclusieve producten. Olivari is het summum van kwaliteit, design en uitstraling. Luxesierbeslag.nl maakt sinds kort onderdeel uit van een zeer selecte groep webshops die deze producten online mogen aanbieden. Daarmee zijn wij een officieel verkoop kanaal, zo ben je er zeker van dat je altijd de beste service mag verwachten!

  Luxesierbeslag.nl mag keurmerk 5-Sterrenspecialist voeren
  0 Luxesierbeslag.nl mag keurmerk 5-Sterrenspecialist voeren

  Luxesierbeslag.nl is als de specialist in sierbeslag al een begrip in Nederland. Bij Luxesierbeslag.nl kunt u voor een goed advies terecht bij de specialisten van de klantenservice, gemakkelijk te benaderen via de chatfunctie bijvoorbeeld.

  Verder shoppen bij dé online bouwmarkt Bouwsales.nl?
  0 Verder shoppen bij dé online bouwmarkt Bouwsales.nl?

  Wij werken graag samen met onze vrienden bij Bouwsales.nl. Luxesierbeslag.nl specialiseert zich in exclusieve en luxe artikelen, op Bouwsales.nl zijn ruim 30.000 artikelen te vinden met betrekking tot klussen en bouwen. En er is altijd sale! Kortom een écht online bouwmarkt. In dit blog lees je wat wij aanraden om eens te bekijken op Bouwsales.nl.

  Klusgereedschap bestellen?
  0 Klusgereedschap bestellen?

  De meeste artikelen op Luxesierbeslag.nl worden niet vanzelf gemonteerd, het juiste gereedschap is van belang... Neem eens een kijkje op de webshop van onze vrienden bij Klusgereedschapshop.nl, met een zeer specialistisch assortiment aan klusgereedschap! 

  Draairichting?
  0 Draairichting?

  De draairichting van de deur of van het raam is soms belangrijk om te bepalen alvorens u een bestelling kunt doen. Bij het bestellen van verschillende producten zoals sloten, scharnieren, raam- en deurbeslag dient dan rekening gehouden te worden met deze draairichting. De draairichting wordt  aangegeven volgens de DIN Normering (zie afbeelding). 

  Onderhoud deurbeslag
  0 Onderhoud deurbeslag

  Deur- en raambeslag is in een grote variëteit te verkrijgen en is door gebruik aan slijtage onderhevig. Het is daarom goed om stil te staan bij de specifieke eigenschappen van het materiaal en de oppervlakte behandelingen. Hieronder leest u per materiaalsoort hoe u het product het beste kunt onderhouden. 

  Aandachtspunt: Vliegroest!

  In sommige gevallen lijkt roestvaststalen deur- of raambeslag te roesten. In veel gevallen hoeft dit echter niet het geval te zijn, maar is de oorzaak zogenaamd vliegroest (oppervlakteroest). Vliegroest bestaat uit in de omgeving aangevoerde kleine deeltjes. 
  Vliegroest wordt dus niet veroorzaakt door een mindere kwaliteit van het aangetaste (eventueel roestvrije) voorwerp zelf, de bron van de roestdeeltjes is extern. Door het regelmatig onderhouden van het beslag kan vliegroest worden voorkomen.

   Tips!

  • Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van het product.
  • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen en schuurmiddelen.
  • Verwijder het beslag bij schuur- en schilderwerkzaamheden.
  • Neem beschermende maatregelen zoals het plaatsen van deurstoppers.
  • Toe te zien op een juiste montage en correct gebruik van het product.

   

    Nikkel mat
  Vernikkeld mat deur- of raambeslag ondergaat een borstelhandeling, waarna een nikkel laag wordt aangebracht en vervolgens wordt voorzien van een laklaag. De geborstelde structuur blijft behouden. Voor het onderhoud adviseren wij het product af te nemen met een zachte en droge doek. Op deze producten zit 10 jaar garantie op functionaliteit. Dat betekent dat u garantie heeft op de bewegende onderdelen van het product.

    Nikkel
  Vernikkeld deur- of raambeslag wordt gepolijst en vervolgens voorzien van een nikkel laag. Voor het onderhoud adviseren wij het product regelmatig af te nemen met een zachte en droge doek. Op deze producten zit 10 jaar garantie op functionaliteit. Dat betekent dat u garantie heeft op de bewegende onderdelen van het product.

    Chroom mat
  Mat verchroomd deur- of raambeslag ondergaat een borstelhandeling, waarna een chroom laag wordt aangebracht. De geborstelde structuur blijft behouden. 
  Voor het onderhoud adviseren wij het product af te nemen met een zachte en droge doek. Op deze producten zit 10 jaar garantie op functionaliteit. Dat betekent dat u garantie heeft op de bewegende onderdelen van het product.

    Chroom
  Verchroomd deur- of raambeslag wordt gepolijst en vervolgens voorzien van een chroom laag. Voor het onderhoud adviseren wij het product regelmatig af te nemen met een zachte en droge doek. Op deze producten zit 10 jaar garantie op functionaliteit. Dat betekent dat u garantie heeft op de bewegende onderdelen van het product. Dat betekent dat u garantie heeft op de bewegende onderdelen van het product.

   

    Messing getrommeld
  Messing getrommeld deur- of raambeslag ondergaat een trommelbehandeling en wordt niet van een laklaag voorzien. Hierdoor versnelt het verouderingsproces en krijgt het product een natuurlijke matte en donkere uitstraling. Voor het onderhoud adviseren wij om het product regelmatig af te nemen met een zachte en droge doek. Op deze producten zit 10 jaar garantie op functionaliteit. Dat betekent dat u garantie heeft op de bewegende onderdelen van het product.

   

    Messing ongelakt 
  Messing ongelakt deur- of raambeslag is alleen gepolijst en niet voorzien van een laklaag. De natuurlijke uitstraling van messing is dat het product steeds doffer en donkerder wordt. Om deze reden worden de producten vaak onbehandeld gelaten. Als u messing gelakt weer wilt laten glimmen, adviseren wij om het product regelmatig te poetsen met koperpoets. Op deze producten zit 10 jaar garantie op functionaliteit. Dat betekent dat u garantie heeft op de bewegende onderdelen van het product.

   

    Messing gelakt 
  Messing gelakt deur- of raambeslag is gepolijst en daarna voorzien van een laklaag. Deze laklaag voorkomt dat oppervlaktecorrosie optreedt en mag niet behandeld worden met schoonmaakmiddelen. Door oppervlakte beschadigingen is het mogelijk dat de laklaag eraf slijt en hierdoor kunnen vlekken ontstaan. Het is mogelijk om aangetast messing te behandelen en te voorzien van een nieuwe laklaag. Op deze producten zit 10 jaar garantie op functionaliteit. Dat betekent dat u garantie heeft op de bewegende onderdelen van het product.

   

    Messing gebruineerd
  Messing gebruineerd deur- of raambeslag ondergaat eerst een borstelbehandeling. Vervolgens wordt de finish aangebracht, deels geschuurd en tot slot voorzien van een laklaag. Door deze lak behoudt het product haar uitstraling. Op deze producten zit 10 jaar garantie op functionaliteit. Dat betekent dat u garantie heeft op de bewegende onderdelen van het product.

   

    Smeedijzer grijs / zwart
  Smeedijzer deurbeslag kenmerkt zich door de toevoeging van extra koolstof, zodat er minder snel roest optreedt. Ondanks dat blijft smeedijzer een gevoelig product. Met name in kustgebieden of in de buurt van zware industrie, kan het roestproces versneld optreden. Voor het onderhoud adviseren wij het product regelmatig af te nemen met een zachte en droge doek en eventueel te voorzien van een laagje blanke was of zuurvrije vaseline. Op deze producten zit 10 jaar garantie op functionaliteit. Dat betekent dat u garantie heeft op de bewegende onderdelen van het product.

   

    Aluminium
  Aluminium deurbeslag is licht van gewicht en sterk tegelijk. Voor onderhoud adviseren wij regelmatig het product af te nemen met een zachte, eventueel vochtige doek. Op deze producten zit 10 jaar garantie op functionaliteit. Dat betekent dat u garantie heeft op de bewegende onderdelen van het product.

    Messing oud grijs
  Messing oud grijs deur- of raambeslag wordt eerst vernikkeld, vervolgens voorzien van een zwarte finish en ondergaat een trommelbehandeling. Tenslotte wordt het product voorzien van een laklaag. Voor het onderhoud adviseren wij het product regelmatig af te nemen met een zachte en droge doek. Op deze producten zit 10 jaar garantie op functionaliteit. Dat betekent dat u garantie heeft op de bewegende onderdelen van het product.

   

    Rvs geborsteld
  Roestvast stalen deur- of raambeslag heeft een borstel behandeling ondergaan. Ondanks de hoge rvs kwaliteit, is het product onderhevig aan oppervlakte corrosie. Dit is niet afkomstig van het product zelf, maar vormt zich van buitenaf op het oppervlak. Regelmatig afnemen met een zachte, vochtige doek volstaat en voorkomt oppervlakte aantasting. Indien er sprake is van vliegroest, kunt u dit verwijderen door middel van één van onze reinigings- en onderhoudsproducten . Op deze producten zit 10 jaar garantie op functionaliteit. Dat betekent dat u garantie heeft op de bewegende onderdelen van het product.

   

    Rvs gepolijst
  Roestvast stalen deur- of raambeslag heeft een gepolijste behandeling ondergaan. Ondanks de hoge rvs kwaliteit, is het product onderhevig aan oppervlakte corrosie. Dit is niet afkomstig van het product zelf, maar vormt zich van buitenaf op het oppervlak. Regelmatig afnemen met een zachte, vochtige doek volstaat en voorkomt oppervlakte aantasting. Indien er sprake is van vliegroest, kunt u dit verwijderen door middel van één van onze reinigings- of onderhoudsproducten. Op deze producten zit 10 jaar garantie op functionaliteit. Dat betekent dat u garantie heeft op de bewegende onderdelen van het product.

   

    Mat zwart
  Dit deur- of raambeslag is voorzien van een mat zwarte coating. Voor het onderhoud adviseren wij het product regelmatig af te nemen met een zachte, eventueel vochtige doek. Afhankelijk van de situatie kan de zwarte finish na verloop van tijd lichter worden. Het aanbrengen van een dun laagje blanke was of zuurvrije vaseline neemt dit effect grotendeels weg. Op deze producten zit 10 jaar garantie op functionaliteit. Dat betekent dat u garantie heeft op de bewegende onderdelen van het product.

    PVD
  PVD deurbeslag is in een vacuüm omgeving voorzien van een dunne laag zirkonium. Deze laag is zeer hard en alhoewel beschadigingen kunnen optreden, voorkomt deze laag dat het product zijn glans verliest. Voor het onderhoud adviseren wij het product regelmatig af te nemen met een zachte, eventueel vochtige doek. Op deze producten zit 10 jaar garantie op functionaliteit en 25 jaar garantie op lak.

    Hout
  Als onderdeel van beslag kunnen diverse soorten hout worden toegepast. Hout is een natuurproduct en kleurverschillen zijn daarom mogelijk. Na verloop van tijd kunnen er ook verkleuringen optreden. Veelal niet geschikt voor toepassing buiten of in natte ruimtes. Ebbenhout is één van de hardere houtsoorten, donkerbruin tot zwart van kleur wat af kan geven indien het product vochtig wordt. Voor onderhoud adviseren wij het product regelmatig in te wrijven met witte was (op basis van bijenwas) of meubelolie in combinatie met een zachte doek. Mocht het ebbenhout naar verloop van tijd grijs uitslaan, dan kan dit worden behandeld met frituurolie.

  Wat wordt bedoeld met de doornmaat, PC-maat of steekmaat van een slot?
  0 Wat wordt bedoeld met de doornmaat, PC-maat of steekmaat van een slot?

  Voor het bestellen van een slot is het belangrijk op te weten wat de doornmaat en PC-maat (ook wel steekmaat genoemd) van het slot is. De doornmaat is de afstand van het hart van het krukgat/cilindergat tot de voorkant van de voorplaat. De PC-maat of steekmaat is de afstand van het hart van de krukgat tot het hart van het slotgat. Enkele bekende steekmaten zijn:

  Cilindersloten
  PC55: Binnendeursloten en buitendeursloten
  PC72: Binnendeursloten, buitendeursloten en meerpuntssluitingen
  PC92: Smaldeursloten, buitendeursloten en meerpuntssluitingen

  Wc-sloten
  WC55: Oudere wc-deursloten (8mm krukgat)
  WC57: Oudere wc-deursloten (5mm krukgat)
  WC63: Standaard woningbouw wc-deursloten (8mm krukgat)
  WC72: Standaard utiliteitsbouw wc-deursloten (8mm krukgat)

  Klaviersloten
  SL56: Standaard woningbouw klaviersloten
  SL72: Standaard utiliteitsbouw klaviersloten

   

  Zo monteer je een deurkruk
  0 Zo monteer je een deurkruk

  Een prachtige deurkruk besteld via Luxesierbeslag.nl, maar nu nog aan het twijfelen hoe je deze het beste kunt monteren? Kijk dan naar deze instructievideo van Intersteel!

  Veiligheidsbeslag op voordeur monteren
  0 Veiligheidsbeslag op voordeur monteren

  Ben je van plan om veiligheidsbeslag op je voordeur te monteren? Bekijk dan deze handige intstructievideo van Intersteel.