✅ Altijd sale ✅ Uitstekende klantenservice
Close
(0) items
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Kies je categorie..
  Filters
  Instellingen
  Zoek

  De verschillen tussen paumelles en scharnieren

  De verschillen tussen paumelles en scharnieren

  Paumelles en 'traditionele' scharnieren zijn wel degelijk verschillend. Waar deze verschillen precies in zitten en wat de voor- en nadelen zijn van beide soorten scharnieren lees je in dit blog!

  Scharnieren en kogellagerscharnieren

  Het kogellagerscharnier zoals hierboven te zien is bestaat in feite uit 3 delen:

  • 2 helften van het scharnier
  • 1 pin die tussen de scharnier helften loopt, hier draait het scharnier in feite omheen. In sommige gevallen is deze pin later te plaatsen, dan hebben we het meestal over scharnieren met glijlagers en een veilgheidsnok.

  Door deze constructie is het niet mogelijk om het scharnier uit elkaar te halen, je kan de deur niet zomaar uit het kozijn tillen. Zodoende worden deze scharnieren vaak gebruikt voor buitendeuren, omdat het haast onmogelijk is voor inbrekers om de deur los te maken van de scharnieren. Zeker als de scharnieren uitgerust zijn met een veiligheidsnok. 

  Wat is een veiligheidsnok bij scharnieren?

  Heb je scharnieren besteld waarvan de pin los te tikken is? Of neem je liever het zekere voor het onzekere? Kies dan voor scharnieren met een veiligheidsnok. De veiligheidsnok is een soort dievenklauw, maar dan ingebouwd in het scharnier. Als de deur gesloten is valt deze nok (een stalen pin) in een gat in het kozijn/de deur. Het maakt dan niet meer uit of een inbreker het scharnier doorslijpt, de deur zit nog met de veiligheidsnok vast in het kozijn.

   

  Wat zijn paumelle scharnieren?

  Paumelle scharnieren zijn vooral gericht op gebruiksgemak, niet zozeer op veiligheid. Dit maakt ze geschikt voor binnendeuren. Zoals te zien op de afbeelding hierboven bestaan paumelles maar uit 2 delen, de pen (het draaipunt) is in feite een onderdeel van een van de scharnierhelften. Het is dus een kwestie van de ene helft met pin bevestigen op het kozijn om vervolgens gemakkelijk de binnendeur af te hangen. Paumelles zijn daarmee niet alleen makkelijk bij de eerste montage. Ook als je een binnendeur nog eens zou willen schilderen is het zeer eenvoudig om de deur uit het scharnier te tillen en later weer terug te hangen. 

   

  Plaats uw commentaar