✅ Altijd sale ✅ Uitstekende klantenservice
Close
(0) items
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Kies je categorie..
  Filters
  Instellingen
  Zoek

  Schuifdeur bovenrails en onderrails - wat heeft u nodig?

  Schuifdeur bovenrails en onderrails - wat heeft u nodig?

  Alle soorten schuifdeurrails zijn op Luxesierbeslag.nl te bestellen, ook schuifdeurrails van topmerken zoals Henderson. Maar wat is nou precies het verschil tussen een boven- en onderrail? Heb je een onderrail perse nodig? Wat als je geen onderrail gebruikt voor jouw schuifdeur? Dat soort vragen worden in dit blog beantwoord.

  Schuifdeurbovenrail

  Zoals te zien is aan het aantal schuifdeursystemen op Luxesierbeslag.nl zijn er heel veel soorten bovenrails te verkrijgen. De bovenrail draagt het volledige gewicht van de schuifdeur en is daarmee een essentieel onderdeel in het schuifdeursysteem. Het is dus van belang dat je een rail kiest die berekend is om het gewicht van de schuifdeur te dragen. Dat geldt niet alleen voor de schuifdeurbovenrail maar ook voor de bevestigingsklemmen. 

  Schuifdeuronderrail

  De onderrail van een schuifdeur wordt meestal geïnstalleerd ter bescherming van de schuifdeur. Deze schuifdeurrail werkt namelijk als een soort geleider. Aan de schuifdeur zelf wordt vaak een soort geleiderol of onderrol gemonteerd die door de ondderrail loopt. Op die manier kan de schuifdeur alleen maar 'schuiven', heen en weer bewegen in de rail kan niet meer. Met een onderrail voorkom je daardoor dat de schuifdeur per ongeluk uit de rails kan 'draaien'. Dit draaien van de schuifdeur kan ook tot gevolg hebben dat de schuifdeur aan de onderkant langs de muur schaaft, waardoor de muur en de schuifdeur beschadigd raken. 

  Kortom, een onderrail voor jouw schuifdeur is geen must, maar als je het zeker voor het onzekere wilt nemen is een onderrail binnen no-time geïnstalleerd. Naast dat je complete set bij Luxesierbeslag.nl kunt kopen, kun je ook voor onderdelen en schuifdeurbeslag terecht bij Luxesierbeslag.nl

   

  Plaats uw commentaar