✅ Altijd sale ✅ Uitstekende klantenservice
Close
(0) items
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Kies je categorie..
  Filters
  Instellingen
  Zoek

  Verschillende soorten deurdrangers

  Verschillende soorten deurdrangers

  Met arm, zonder arm, met vrijloop of juist zonder vrijloop. En dan hebben we het nog niet gehad over inbouw of opbouw deurdrangers. Zie je door de bomen het bos niet meer? In dit blog leggen we uit wat de verschillen zijn tussen de verschillende soorten deurdrangers, zo weet je zeker dat je straks de juiste bestelt!

  Wat is een deurdranger ook al weer?

  Voordat we verder gaan, eerst even terug naar het begin, de basis van een deurdranger. Een deurdranger zorgt ervoor dat een deur automatisch sluit zodra deze geopend is, dat is vrij simpel. Het mechanisme monteer je boven de deur en is in te stellen op de gewenste snelheid. In het mechanisme zit namelijk een veer die er voor zorgt dat de deur teruggaat naar de gesloten stand, afhankelijk van de spanning die op deze veer staat zal ook de snelheid en kracht waarmee de deur terugbeweegt veranderen. 
  De metalen behuizing, het mechanisme, kan zowel aan de deur, aan het kozijn, of in de deur bevestigd worden, afhankelijk van de situatie.

  Verschillende soorten deurdrangers

  Behalve van de verschillende merken, toepassingen (dubbele- of enkele deur) en specificaties zijn er in hoofdlijnen 3 verschillen tussen deurdrangers. 

  Deurdranger met glijarm

  De meest strakke variant om het zo maar te zeggen. Het metalen omhulsel, het mechanisme, wordt in de bovenkant van de deur gemaakt. Het enige wat je goed kan zien aan de 'buitenkant' is de arm van de deurdranger. Het metalen omhulsel is in de deur weggewerkt dus deze is amper te zien. Normaal gesproken zijn dit soort inbouw deurdrangers geschikt voor deuren met een maximale breedte van 1400mm en deuren die maximaal 120 graden open kunnen.

  Deurdranger met schaararm

  Opbouw deurdrangers kunnen zowel op het 'blad' (de deur) als op de 'kop' (het kozijn) bevestigd worden. Dit is natuurlijk wel van belang om te bepalen voordat je een opbouw deurdranger bestelt. Op de categorie pagina's zijn gelukkig de nodige filters te vinden zodat je eenvoudig het juiste artikel kunt zoeken. 

  Deurautomaten

  Vrijloop deurdrangers ook deurautomaten worden vaak gebruikt voor binnendeuren (soms ook voor buitendeuren) en zijn gericht op noodgevallen. Want, zoals de naam al aangeeft is er normaal gesproken sprake van een 'vrijloop', er is geen weerstand merkbaar. In het geval er bijvoorbeeld een brandalarm afgaat zal de deur automatisch sluiten. In dat opzicht zijn de vrijloop deurdrangers dus vooral geschikt om de veiligheid te verhogen. Daarnaast dienen deurautomaten ervoor om deuren met de druk op de knop te openen. Dit is handig in panden waar invaliden of oudere personen aanwezig zijn. 

   

  Plaats uw commentaar